verkoop gebruikte motorjachten gestegen

Verkoop gebruikte motorjachten gestegen

10% meer gebruikte motorjachten verkocht

De verkoop van gebruikte motorjachten steeg in het eerste kwartaal van 2018 met maar liefst 10% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Dat melden jachtmakelaars die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS) en HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport.

Verschil vraag- en verkoopprijs kleiner

“De stijging van de verkoop van het aantal motorjachten zien we niet terug bij de verkoop van het aantal zeiljachten zegt Harald Falkeisen, voorzitter van de NBMS. Een andere indicatie van een aantrekkende markt is dat het verschil tussen vraag- en verkoopprijs steeds kleiner wordt.”

Positieve kwartaalcijfers

Ondanks een lichte terugval van 3% in de totaalomzet ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017, stemmen de kwartaalcijfers positief. Deze kleine daling is waarschijnlijk toe te schrijven aan het koude voorjaar. Dat speelt mogelijk een negatieve rol bij zowel het afronden als bij het sluiten van nieuwe transacties.

“Wanneer een jacht goed onderhouden is en tegen de juiste prijs in de markt gezet wordt, is een nieuwe eigenaar binnen afzienbare tijd gevonden.”

Sloepen en speedboten wisselen snel van eigenaar

“De gemiddelde tijd dat een jacht te koop staat is een klein jaar. Open boten zoals sloepen en speedboten wisselen echter sneller van eigenaar. De ontwikkeling in de markt zoals we deze nu zien geeft vertrouwen voor de toekomst. Wanneer een jacht goed onderhouden is en tegen de juiste prijs in de markt gezet wordt, is een nieuwe eigenaar binnen afzienbare tijd gevonden”, stelt Falkeisen.

NLyachts.com houdt statistieken bij

De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van de gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS.

Meer weten over het kopen van een boot of het verkopen van uw jacht via de gekwalificeerde makelaar?

Check deze links en/of artikelen:

Zoeken op NLyachts

geef uw mening over onze website