sales growth omzetgroei boot verkopen motorboot

Jachtmakelaars signaleren omzetgroei in exportmarkt

Trend verkochte zeil- en motorjachten naar buitenland zet door

De trend dat steeds meer gebruikte jachten naar het buitenland worden verkocht zet door. In het eerste kwartaal van 2017 krijgt gemiddeld 30% van de verkochte zeiljachten een ligplaats buiten Nederland. Van de motorjachten gaat circa 24% naar het buitenland. België, Duitsland en Engeland vormen hierbij de grootste afzetgebieden. Dit constateren jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS.

1e kwartaal 2017 afvlakkende omzetgroei

De jachtmakelaars constateren verder in het eerste kwartaal van 2017 een afvlakkende omzetgroei.

Marcel Borgmann, voorzitter van de HISWA-bedrijfsgroep Jachtmakelaars: “De reden voor een afvlakkende omzetgroei kan zijn dat het aanbod van ingevaren jachten krapper wordt.

Vraag naar jonge goed onderhouden jachten groter

“De afgelopen jaren nam de vraag naar jong gebruikte en goed onderhouden jachten toe, maar het aanbod wordt waarschijnlijk onvoldoende aangevuld.”

Vaker verkoop aan nieuwe watersporters

De gemiddelde verkooptijd voor een kajuitjacht bedraagt 11 maanden, open boten staan gemiddeld 8 maanden te koop. “Verder valt op dat boten vaker worden verkocht aan nieuwe watersporters. Of dit een trend is valt nog te bezien”, besluit Borgmann.

Resultaten zijn via NLyachts.com verzameld

De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via de website NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van de gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS.

Zoeken op NLyachts

geef uw mening over onze website