Prijzen gebruikte boten stijgen - prices used boats are rising

Jachtmakelaars: prijzen van gebruikte boten stijgen

2017 positief resultaat, prijzen gebruikte boten stijgen

De jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersport en jachtbouw – en NBMS – Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen – sluiten het jaar 2017 met positief resultaat af. Zo werden in 2017 meer duurdere gebruikte boten verkocht en de prijzen van gebruikte boten stijgen.

Motorjachten iets duurder dan zeiljachten

Kostte in 2016 een gebruikt zeiljacht gemiddeld 64.000 euro, in 2017 gingen zeiljachten voor gemiddeld 81.000 euro van de hand. Motorjachten waren iets duurder: in 2016 kostte een motorjacht gemiddeld 78.000 euro, in 2017 liep dat op tot een bedrag van 112.000 euro.

‘We kijken tevreden terug op 2017’

Markt voor gebruikte jachten weer redelijk stabiel geworden in 2017

‘Daarbij komt dat de tijd dat een jacht te koop ligt steeds korter wordt’, stelt Marcel Borgmann, voorzitter van de bedrijfsgroep HISWA Jachtmakelaars. ‘Al met al hebben we de indruk dat de markt voor gebruikte jachten weer redelijk stabiel is na de turbulente tijd rond de economische crisis.’ Een motorjacht lag ongeveer 352 dagen te koop en een zeiljacht deed er 282 dagen over om een nieuwe eigenaar te vinden. ‘We kijken tevreden terug op 2017 en voor 2018 zijn onze verwachtingen positief’, besluit Borgmann.

‘Voor 2018 zijn onze verwachtingen positief’

Database van NLyachts.com levert verkoopgegevens jachten

De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via de website NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van de gekwalificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij de NBMS en/of Qualified HISWA Makelaars.

Meer weten over het kopen van een boot of het verkopen van uw jacht via de gekwalificeerde makelaar?

Check deze links en/of artikelen:

Zoeken op NLyachts

geef uw mening over onze website