beste-kwartaal-sinds-jaren

Jachtmakelaars: beste kwartaal sinds jaren

In het beste kwartaal sinds jaren zijn Motorjachten populair

In het tweede en derde  kwartaal van 2017 zijn vooral gebruikte motorjachten populair, volgens de jachtmakelaars aangesloten bij de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS) en de HISWA vereniging.

Verkooptijd neemt af

‘Als we het derde kwartaal 2016 met 2017 vergelijken zien we dat de aantrekkende vraag naar motorjachten ook betekent dat de gemiddelde verkooptijd is afgenomen van 440 naar 350 dagen’, zegt Harald Falkeisen, voorzitter van de NBMS. ‘Daarnaast verkopen ook de duurdere zeilschepen van boven de 100.000 euro weer beter dan in het vergelijkbare kwartaal vorig jaar. Het lijkt erop dat de markt weer wat meer vertrouwen krijgt en dat is goed nieuws. Daarnaast is de verkooptijd voor zeiljachten tussen 50.000 en 100.000 euro teruggelopen van 198 naar 145 dagen en ook dat is een ‘positief signaal’, aldus Falkeisen.

Buitenlanders in de markt

Kopers uit het buitenland zijn blijvend geïnteresseerd in het Nederlandse jachtenaanbod, ongeveer 20% van de verkochte zeil- en motorjachten in het derde kwartaal vindt een plekje in het buitenland. De kajuitjachten die door de makelaars worden verkocht hebben gemiddeld een lengte van 11 meter. Open boten zoals sloepen zijn gemiddeld 7 meter lang.

Database van NLyachts.com is leidend

De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via de website www.NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van de gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij de NBMS en/of Qualified HISWA Makelaars.

Meer weten over het verkopen van uw jacht via de gekwalificeerde makelaar?

Check deze links en/of artikelen:

Zoeken op NLyachts

geef uw mening over onze website