Gebruikte boten snel verkocht

Jachtmakelaars: gebruikte boten snel verkocht

Gebruikte boten snel verkocht

De markt voor gebruikte boten ervaart momenteel snelle verkopen. De verkoop van gebruikte open boten zoals sloepen en tenders, steeg in het derde kwartaal van 2018. Maar liefst 40% meer verkopen ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2017. Dat blijkt uit onderzoek van HISWA Vereniging, ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport, én de Nederlandse Bond voor Makelaars in Schepen (NBMS).

“40% meer gebruikte open boten zoals sloepen en tenders verkocht t.o.v. 2017”

Uitstekend derde kwartaal gebruikte boot verkopen

“Wij hebben een uitstekend kwartaal achter de rug. Behalve de stijging in de verkopen, is de gemiddelde tijd die een gebruikte open boot te koop lag gehalveerd tot 110 dagen. Het mooie weer heeft zeker hier aan bijgedragen. Nog een positief punt, het verschil tussen vraagprijs en verkoopsom wordt steeds kleiner”, aldus Michaël Steenhoff. Hij is manager afdeling Jachtbouw bij HISWA Vereniging.

Lichte groei verkoop zeiljachten

Verder constateren de makelaars een lichte groei bij de verkoop van zeiljachten. Het aantal verkochte motorjachten is stabiel en vertegenwoordigt het grootste aandeel van de markt. In het derde kwartaal van 2018 zijn twee keer zoveel motorboten als zeiljachten verkocht. Het aantal verkochte zeiljachten laat een lichte stijging zien in vergeleking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Opvallend is dat de buitenlanders blijvend geïnteresseerd zijn in het Nederlandse botenaanbod. Zij kopen met name motorjachten.

NLyachts.com

De genoemde gegevens komen voort uit de kwartaalcijfers afkomstig van NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS. Het actuele en complete aanbod van gebruikte boten van deze makelaars staat op NLyachts.com.

“Gebruikte boten snel verkocht”

Eerdere kwartaalberichten betreffende verkoop resultaten

Meer weten over koop of het verkoop via gekwalificeerde makelaar?

Check deze links en/of artikelen:

Zoeken op NLyachts

geef uw mening over onze website