verkochte boten 2e kwartaal 2018

Aantal verkochte boten stijgt, gemiddelde verkoopsom daalt

Kwartaalcijfers verkochte boten

Het aantal verkochte boten is in het tweede kwartaal gestegen, blijkt uit de kwartaalcijfers van HISWA en NBMS-jachtmakelaars uitgegeven door de website NLyachts.com. Deze gemeenschappelijke site met botenaanbod van alle aangesloten professionele jachtmakelaars geeft ieder kwartaal een inzicht in de ontwikkeling van de verkopen van gebruikte schepen.

“Toename van het aandeel open boten in de totale verkoop!”

Verkooptermijn open boten gemiddeld een half jaar

Dit kwartaal zijn er via de aangesloten makelaars bijna 10% meer boten verkocht dan Q1 2017. Wat opvalt is dat dit kwartaal met name de “kleinere” open boten, het goed doen. De gemiddelde tijd dat open boten te koop liggen, is een half jaar. Dat is ook 2 maanden korter dan vorig jaar. De gemiddelde doorlooptijd van alle motorboten, zeiljachten en open boten samen was dit kwartaal iets minder dan een jaar.

Marge vraagprijs – verkoopsom stijgt licht

De gemiddelde verkoopsom van alle geregistreerde verkopen is gedaald t.o.v. de cijfers van vorig jaar. Dit effect wordt mede veroorzaakt door het toegenomen aandeel open boten in de totale verkoop. Een tweede oorzaak is dat in dit kwartaal de nadruk lag op de verkoop van motorjachten en zeilboten tussen de 50 en 100 duizend euro. Verder zien  onze jachtmakelaars een lichte stijging van de marge tussen vraagprijs en verkoopsom.

Eerdere kwartaalberichten betreffende verkoop resultaten

Meer weten over koop of het verkoop van uw jacht via de gekwalificeerde makelaar?

Check deze links en/of artikelen:

Zoeken op NLyachts

geef uw mening over onze website