Ties van Os onverwacht overleden

Nautisch consulent en directeur Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars Ties van Os onverwacht overleden

Na een ongelukkige val en fatale hersenbloeding is Ties van Os tijdens zijn skivakantie op 29 december 2018 onverwacht overleden in Feldkirch (Oostenrijk).

Het bestuur en de jachtmakelaars van NLyachts zijn ontzettend geschokt door het plotselinge overlijden van Ties.

Ties begon zijn carrière als zeiler en schipper op allerlei soorten zeiljachten bij wedstrijden en in de chartervloot. Hij opereerde in 1986 onder meer als navigator en co-schipper op Equity & Law in de Whitbread Race, nu de Volvo Ocean Race geheten. Hiervoor ontving Ties uit handen van Prinses Diana de award “best navigator” na afloop van de Whitbread round the World race editie 1985 /1986.

Sinds 1988 oefende hij zijn vak als scheepsmakelaar en nautisch consulent uit bij zijn bedrijf Scheepsmakelaardij Enkhuizen.

Daarnaast was Ties decennialang vertegenwoordiger van en pleitbezorger voor het vak en de branche van nautisch makelaar. Hij acteerde jarenlang als bestuurslid van de HISWA-makelaars, vervolgens als secretaris van de NBMS. Als secretaris van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen is hij nauw betrokken geweest bij de opleiding, examinering en certificering van nautische makelaars.
In de beginjaren zat Ties jarenlang in de redactie van het maandblad Zeilen.
Sinds 2015 was Ties directeur bij NLyachts.com, het samenwerkingsverband van makelaars georganiseerd in de Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars.

Ties is slechts 61 jaar geworden.
Het bestuur en de jachtmakelaars wensen zijn familie en vrienden alle kracht toe om dit verlies te dragen.

Hoorn, 3 januari 2019
Namens het bestuur Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars,
Marcel Borgmann

geef uw mening over onze website