2018 weer toenemende verkoop gebruikte jachten

2018 stijgende verkoop gebruikte jachten | NLyachts Jachtmakelaars

Toenemende verkoop aantallen gebruikte jachten

De verkoop van het aantal gebruikte jachten nam wederom toe in 2018, zo melden de jachtmakelaars die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bond voor Makelaars in Schepen (NBMS) en HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport en jachtbouw.

In heel 2018 16% meer motorjachten nieuwe eigenaar

‘Het aantal motorjachten dat in 2018 een nieuwe eigenaar heeft gevonden, nam met 16% toe ten opzichte van het jaar 2017’, zo meldt Arthur von Barnau Sythoff, secretaris bij NBMS. ‘Opvallend is ook de zeer sterke groei van het aantal verkochte open boten: een stijging van 67% ten opzichte van 2017.’

De goede zomer van 2018 samen met het toegenomen consumentenvertrouwen heeft hier zeker aan bijgedragen. ‘In 2018 kwam 35% van de kopers van schepen, gepresenteerd op NLyachts.com, uit het buitenland.

“Meer gebruikte open boten verkocht!”

Dalende verkooptijd

Het jaar 2018 liet verder een dalende verkooptijd zien. Stond een motorjacht in 2017 nog 352 dagen te koop, in 2018 is dat teruggelopen tot 320 dagen. Ook zeiljachten wisselen sneller van eigenaar want in 2017 duurde het 291 dagen en in 2018 waren 282 dagen nodig voor een koper gevonden was. Arthur von Barnau Sythoff: ‘al met al hebben we een goed 2018 achter de rug. Verkoopaantallen zijn gestegen, prijzen stabiliseren en boten worden sneller verkocht’.

“Al met al hebben we een goed 2018 achter de rug. Verkoopaantallen zijn gestegen, prijzen stabiliseren en boten worden sneller verkocht.”

NLyachts.com

De genoemde gegevens komen voort uit de jaarcijfers afkomstig van NLyachts.com, een gezamenlijk initiatief van gecertificeerde jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging en/of NBMS. Het actuele aanbod van gebruikte boten van deze makelaars staat op NLyachts.com.

Eerdere berichten verkoopresultaten

Meer weten over koop of het verkoop via gekwalificeerde makelaar?

Check deze links en/of artikelen:

Zoeken op NLyachts

geef uw mening over onze website